Na wstępie chciałam Wam życzyć z okazji Świąt, samych wspaniałości i bezcennych chwil spędzonych z najbliższymi. Odpoczynku, który pomoże nabrać wiatru w żagle i naładuje baterie potrzebne do realizacji wyzwań i celów. Smacznego jajka... No właśnie, dziś szybki i prosty przepis na faszerowane jajka. Idealne nie tylko na świąteczny stół. Są po brzegi wypełnione składnikami odżywczymi, dlatego nie powinny trafiać na nasz widelec od święta, a codziennie.
Działamy :)
Jajka faszerowane pastą ze szparagów z suszonymi pomidorami i nutą koziego sera
Składniki:
- 8 ugotowanych jajek (gotuj nie dłużej niż 4 minuty)
- 7 świeżych szparagów
- 6 suszonych pomidorów
- ser kozi
- świeży koperek
- pieprz czarny
- oregano
Ugotowane jajka obrałam i przekroiłam na połówki. Łyżeczką wyciągnęłam żółtka. Ugotowane szparagi i suszone pomidory pokroiłam w drobną kostkę. Żółtka, szparagi i posiekany koperek wrzuciłam do miski i połączyłam przy użyciu widelca do jednolitej konsystencji. Dodałam pomidory, czarny pieprz i oregano. Wszystko wymieszałam. Tak przygotowaną pastą wypełniłam połówki wcześniej przygotowanych białek. Na górę dodałam pokruszony kozi ser.
Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała, że w Święta nikt nas do stołu kajdankami nie przykuwa, a nasze zacne pośladki nie są przyklejone do krzesła super glue. Nie namawiam do pocenia się na siłowni w tym czasie, czy uprawiania niekończącego się joggingu ;) Jednak godzinny spacer z rodziną wskazany !
Pysznych Świąt Kochani!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz