Menu

niedziela, 5 kwietnia 2015

Wielkanocne małe co nieco

Dziś krótko, zwięźle i na temat :)

Na wstępie chciałam Wam życzyć z okazji Świąt, samych wspaniałości i bezcennych chwil spędzonych z najbliższymi. Odpoczynku, który pomoże nabrać wiatru w żagle i naładuje baterie potrzebne do realizacji wyzwań i celów. Smacznego jajka... No właśnie, dziś szybki i prosty przepis na faszerowane jajka. Idealne nie tylko na świąteczny stół. Są po brzegi wypełnione składnikami odżywczymi, dlatego nie powinny trafiać na nasz widelec od święta, a codziennie.

Działamy :)

Jajka faszerowane pastą ze szparagów z suszonymi pomidorami i nutą koziego sera

Składniki:

  • 8 ugotowanych jajek (gotuj nie dłużej niż 4 minuty)
  • 7 świeżych szparagów
  • 6 suszonych pomidorów
  • ser kozi
  • świeży koperek
  • pieprz czarny
  • oregano
Ugotowane jajka obrałam i przekroiłam na połówki. Łyżeczką wyciągnęłam żółtka. Ugotowane szparagi i suszone pomidory pokroiłam w drobną kostkę. Żółtka, szparagi i posiekany koperek wrzuciłam do miski i połączyłam przy użyciu widelca do jednolitej konsystencji. Dodałam pomidory, czarny pieprz i oregano. Wszystko wymieszałam. Tak przygotowaną pastą wypełniłam połówki wcześniej przygotowanych białek. Na górę dodałam pokruszony kozi ser.







Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała, że w Święta nikt nas do stołu kajdankami nie przykuwa, a nasze zacne pośladki nie są przyklejone do krzesła super glue. Nie namawiam do pocenia się na siłowni w tym czasie, czy uprawiania niekończącego się joggingu ;) Jednak godzinny spacer z rodziną wskazany !




Pysznych Świąt Kochani!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz